Al je geld op een Paard

Posted by Super User

Ik ben nu 28 jaar maar mijn levenservaringen hebben mij al heel jong volwassen gemaakt Een jeugd herinner ik me niet maar een strijd tegen bureaucratie zeker wel.

Ik heb kennis kunnen maken met de harde buiten wereld waar geld een zeer belangrijke rol speelt en de sociale hartverwarmende wereld waar aan dankbaarheid/waardering tekortkomt voor de hulp die men krijgt.

Genoeg voorbeelden te noemen waarbij het onbegrijpelijk is dat het in Nederland er zo aan toe gaat. Als ik nu in mijn blog voorbeelden moet gaan schrijven, denk ik dat ik morgen de media voor de deur heb. Ik sluit niet uit dat ik dit niet ga doen in mijn komende blogs. Geld, geld en nogmaals geld; of het je gelukkig maakt is nog maar de vraag maar nodig is het zeker.

Ik herinner me nog de woorden van mijn moeder toen ik haar vroeg of ze een hond voor me wilde kopen omdat mijn buurmeisje (met rijke ouders) er ook een had. Ze zei: ‘’Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart.’’

Ik maak me kwaad om het feit dat elke dag grote winkelketens grote hoeveelheden aan voedsel weggooien terwijl er ouders zijn die zichzelf tekortdoen om ervoor te zorgen dat hun kinderen niets tekortkomen. En dan hebben we het in Nederland over bezuinigingen. Er wordt jaarlijks ruim 2,5 miljard aan voedsel weggegooid door de grote winkelketens. Een ouder die zijn eigen kies eruit trekt om tandartskosten te besparen, een kind dat droomt om deel te nemen aan bijvoorbeeld muziekles of een sport. Gelukkig zijn er voorzieningen in Nederland maar of ouders de weg naar die voorzieningen weten te vinden betwijfel ik. Een oplossing zou kunnen zijn om die voorzieningen bij informele instellingen neer te leggen. We mogen klagen maar moeten dan moeten we ook met oplossingen komen. Dus deel ik bij dezen mijn oplossingen op vragen vanuit alle ervaringen die ik rijker ben geworden.

Hoe los je armoede op?

Armoede een breed begrip maar denken in mogelijkheden kan geen kwaad. Als het inkorten op uitkeringen nou eens een keer ophoudt dan zijn we al een grote stap verder. Het kind is gaan werken dus de ouder word ingekort. Hoe wil de overheid in hemelsnaam meer koopkracht gaan ontwikkelen bij deze ‘’kwetsbare groep’’?!

Hoe zorgen we voor meer ondernemerschap?

Meer koopkracht betekent meer ondernemerschap. Laten we dan niet nog meer belastingen invoeren en verhogen. Ik ken genoeg ondernemers in mijn klantenkring die met man en macht proberen hun zaak overeind te houden.

Waarom is een huisuitzetting voorkomen goedkoper?

Een huisuitzetting kost de overheid minimaal € 20.000 en ik kijk natuurlijk genuanceerd. Als mensen aan drugs/alcohol verslaafd zijn dan is een huurachterstand meer dan over logisch! Maar als iemand geld tekort komt omdat er te weinig inkomsten zijn en diegene een te hoge huur heeft, dan moeten we toch noodwoningen/regelingen in het leven kunnen roepen!

Zorgkosten zijn vaak de boosdoeners:

Als Nederland het Engelse systeem zou hanteren, dan zijn er minder mensen met schulden en hoeven we ook geen belastinggelden meer zoals de zorgtoeslag.

Omdat de basiszorg naar de overheid gaat kunnen de zorgverzekeraars onderling gaan concurreren over hun extra voorzorgpakketten.

Het verschil tussen de Nederlandse en Engelse zorgverzekering is gigantisch. In Engeland heeft iedere inwoner recht op gratis gezondheidszorg. Er worden geen zorgpremies betaald door de bevolking en men krijgt geen rekening voor het eigen risico. In plaats daarvan worden de zorgkosten betaald uit de algehele staatskas die wordt gespekt uit overheidsinkomsten en belastingen. In essentie wordt alle zorg door de NHS (National Health Service) geregeld, waaronder: bezoek aan de huisarts, medische specialistische behandeling in het ziekenhuis, chronische zorg, geestelijke zorg en mondzorg.

Eventueel kan men zich tegen betaling nog extra verzekeren via een particuliere zorgverzekering. Deze service wordt echter door minder dan 8 procent van de bevolking gebruikt. Het Engelse systeem is vergeleken met veel andere Europese landen erg sociaal, aangezien de meeste voorzieningen gratis en toegankelijk zijn.

Politiek interesseert mij zeker. Bij dezen geef ik dan ook meteen het antwoord op de vraag die mij vaak genoeg is gesteld. Bij welke politiek partij zou u op de lijst willen staan? Ik heb nu al diverse politici gesproken en succesvol zijn ze zeker.

Verzinnen succesvolle mensen excuses over waarom dingen niet gaan zoals ze willen? Dat doen ze zelden. Het is niet dat ze nooit pech hebben of nooit mindere momenten hebben gehad.

Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten over wat er misging of waarom er iets niet gebeurd is, pakken ze zichzelf op en gaan weer verder. Dit soort moed en doorzettingsvermogen is wat de winnaars van de verliezers onderscheidt. Verliezers zullen een manier vinden om te verliezen en winnaars zullen een manier vinden om te winnen. Zo simpel is het.

Ik hou ervan om te denken vanuit deze methodiek van werken, maar de overdreven bureaucratie en vriendjespolitiek zijn voor mij een reden om pas op de plaats te maken en de juiste beslissing te nemen voor welke partij ik me 100 procent zal inzetten. Ik ben en blijf wie ik ben want dat is mijn kracht en dat is de reden van de waardering die ik van mensen krijg.

En om mijn blog af te sluiten iets persoonlijks:

Ik bekijk het leven vanuit het perspectief dat je houdt van een mens vanwege wie diegene is en niet vanwege iemand heeft. Ik heb veel vrienden en het is altijd goed om er voor je vrienden te zijn wanneer ze je nodig hebben. De vraag of ik niet te verwesterd ben: Nee! Voor de mensen die mij deze vraag vaak genoeg stellen: Ik zou graag van hen willen weten wat ze verstaan onder het woord verwesterd zijn?

Ik ben in vrijheid opgevoed en mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om te doen wat mijn hart zegt!

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and condition.

Comments